vardetenning-2020-kart-google

256 vardebål mot vindkraftregimet

Igjen skal flammene lyse mot kveldshimmelen, landet rundt. Torsdag 8. oktober mellom kl. 18:00 og 21:00 tennes 250 bål i Norge. Minst 10 bål til vår støtte i utlandet.

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

8. oktober 2020

Del:

Illustrasjon: Skjermdump Google my Maps.

Igjen skal flammene lyse mot kveldshimmelen, landet rundt. Torsdag 8. oktober mellom kl. 18:00 og 21:00 tennes 250 bål i Norge. Minst 10 bål til vår støtte i utlandet.
Bålene tennes i protest mot vindkraftregimet. NVE og OEDs vedtak og innkomne klager og innspill må granskes av en uavhengig, faglig kompetent instans. De må ikke få granske seg selv.

I 2019 var det 155 bål, 3 av de i Finnmark.
Finnmark trues av mange planlagte prosjekt. Her tennes hele 27 bål, 4 bare i Lebesby kommune.

– Dette er sterkt, sier Eivind Salen, leder i Motvind Norge. Han er i disse, dager på reise i nord sammen med Ragnhild Sandøy, leder i Motvind Nord. Begge skal delta ved det nordligste vardebålet, på Kirkefjellet i Kjøllefjord, Lebesby kommune.

Kommunene med flest bål:
16 i Birkenes i Agder, 16 i Rauma i Møre og Romsdal og 11 i Tana i Finnmark.

Motvind Norge har mobilisert og svært mye er oppnådd på ett år. Vi er nå i et vendepunkt, og en ny fase med opprydding og forbedring av organisasjonen. Faren er langt fra over, og alle mobiliseres til kamp mot vindkraftregimet.

Bålene varsler om fare i landet, slik varselbål har varslet og mobilisert motstand gjennom historia.

Hvert bål representerer nei til vindkraft og ødeleggelser i norsk natur. Hvert bål varsler at vi ikke godtar at energimyndighetene får granske seg selv. Ingen setter en bukk til passe på havresekken, og bålene skal belyse at det skal NVE og OED og selvsagt heller ikke få gjøre. Deres vedtak og innkomne klager og innspill må granskes av en uavhengig, faglig kompetent instans.

Bålene skal lyse fra tinder, nuter, fjell, åser, bergnabber, nes, strender, sletter, og de lyser et rungende nei til vindkraftens ødeleggelser av natur og samfunn.

Naturen har en verdi som er mange ganger høyere for samfunnet og verdens miljø, enn kortsiktig fortjeneste for energispekulanter.
Det er på tide å våkne nå. Det er på tide å snu skuta. Det norske folk og naturen skal ikke måtte tåle tvang, tap og traumer, og slett ikke fra egne tillitsvalgte!

Prosjektleder Irene Njå-Gjellestad 924 59 797

Nye innlegg