Andmyran II

Seier til Andmyran! Nå tør vi skrive CASE CLOSED!

Andøya Vind AS fikk tidligere i år avslag på søknaden […]

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

28. mai 2020

Del:

Andøya Vind AS fikk tidligere i år avslag på søknaden om utsatt frist for idriftssettelse av kraftverket. Stephan Klepsland i Prime Capital opplyser nå at selskapet har trukket omgjøringsbegjæringen og har terminert turbinkontrakter. Dermed er vindkraftverket på Andmyran skrinlagt.

Gratulerer til alle som har bidradd. Gratulerer til bygdefolket som har levd med trusselen hengende over seg i snart 20 år, og som har stått i det; utholdende og ufravikelig.

Gratulerer til alle fuglene!

Gratulerer til alle på Andøya, rundt Andfjorden, i Motvind Andøya – ja, til oss alle – i hele Norge – rett og slett.

Takk til NOF, til Sabima, til Miljøvernforbundet og til Naturvernforbundet. Takk til Karl Glad Nordahl i BLV. Takk til media. Takk til alle som har stilt opp i Motvind Oslo Viken og Motvind Norge sine markeringer foran den tyske ambassade i Oslo; uke etter uke.

Vi må også takke OED som endelig gjorde ETT bra vedtak.

Så vil vi ønske Klepsland og Prime Capital vel heim til Tyskland.

Det er mange som gjennom denne striden har lært om den spesielle Andøya og om Andmyran. Vi vet at mange har lyst å komme på besøk. La oss håpe at Andøy kommune er i stand til å ta vare på denne fantastiske øya ute i havet for framtida.Gratulerer med dagen!

Motvinds presentasjon av Andmyran finner du her.

BLV: Stephan Klepsland i Prime Capital opplyser i dag at selskapet har trukket omgjøringsbegjæringen. Dermed er vindkraftverket på Andmyran skrinlagt. 

VOL.no:  – Har ikke gitt opp Andmyran, men har terminert turbinkontrakt

Tema Andmyran på VOL.no