Gaute Grøtta Grav gleder seg til å ta fatt på jobben som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge. Foto: Privat

Bli bedre kjent med vår nye leder for informasjon og kommunikasjon

Gaute Grøtta Grav er ansatt som leder for informasjon og […]

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

29. november 2023

Del:

Gaute Grøtta Grav er ansatt som leder for informasjon og kommunikasjon hos oss i Motvind Norge. Vi har tatt en innledende bli-kjent-prat med romsdalingen. 


Velkommen til oss! Hva er førsteinntrykket ditt av Motvind Norge?

Takk for det! Motvind Norge har en imponerende kombinasjon av engasjement og kunnskap blant medlemmene, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere. De siste ukene har jeg blitt litt kjent med organisasjonen som observatør, og førsteinntrykket er veldig bra.

Hva kommer jobben din til å bestå mest i?

Mye Motvind Norge gjør i dag er supert. Facebook-gruppene er for eksempel veldig aktive og fine. Jeg tenker at det er potensiale til å være enda tydeligere og oppfattes som én klar stemme i flere kanaler, enn tilfellet er i dag. Jeg skal hjelpe til å med å strømlinjeforme kommunikasjonen både internt og eksternt. Jeg har mange ideer til alt fra hvordan vi kan bli mer synlig og tydelig på YouTube, TikTok, gjennom podkaster og andre kanaler som aviser, radio og TV.  Noe som enkelt som å få mest mulig ut av avisinnlegg som engasjerte frivillige skriver, er typisk en oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på.

Vi kjenner deg fra TV 2 gjennom mange år, men du fikk vel ikke jobben fordi du er et kjent ansikt?

Hehe, nei, jeg fikk heldigvis ikke jobben fordi jeg er kjent. Det har vært en veldig god rekrutteringsprosess, og jeg opplever at Motvind Norge og jeg er en god match. Jeg har jobbet med kommunikasjon og journalistikk i over 20 år. Jeg har masse utstyr til produksjon av både lyd og levende bilder, og er selvdreven fra ide til publisering. Jeg har jobbet politisk og frivillig tidligere også, og kjenner prosessene godt for å påvirke. Utdanningen min er alt fra IT, via kultur og økonomi, jeg er personlig trener – og de senere år har jeg også tatt kontraktsrett, organisasjonspsykologi og markedsføringsledelse. Jeg opplevde prosessen fra søknad til ansettelse som svært grundig med både intervjuer, arbeidsprøver, personlighetstest og sjekk av flere referanser. Så jeg er både stolt og glad over å få tilbudet om stillingen, og jeg har såpass selvtillit at jeg tenker at Motvind Norge er heldige som får tilgang til min kompetanse og nettverk også.

Hvorfor vil du jobbe for Motvind Norge?

Vindturbiner i norsk natur er en særdeles dårlig idé. Motvind Norge jobber for å bevare både urørt natur og områder der folk lever og ferdes, og det motiverer meg. Når veiene er bygd og anleggene står der, da er det for seint. Det er nå vi må gjøre noe. Det ironiske er at jeg opplever at folk flest er mot vindkraft, så det er en kraftig dissonans mellom politikerne som bestemmer og de som har valgt dem, i hvert fall når det kommer til vindindustri. Valget i 2025 blir veldig viktig.

Har du vært vindkraftmotstander lenge?

Ja, absolutt. Så lenge jeg frontet TV-programmer for TV 2 var det vanskelig å ha tydelige politiske meninger utad, men jeg har opplevd vindkraft på kroppen nært eiendommer familien har, og sett på nært hold hvor ødeleggende denne industrien er. Det provoserer meg også kraftig at det er greit å kalle slik inngrep «grønne» og «rimelig strøm», når det mest verdifulle av alt – naturen vår – blir ødelagt som direkte konsekvens.

Vi er spente på hva du kan tilføre oss! Har du noe konkret å fortelle nå?
Med 18.000 medlemmer er Motvind Norge allerede en stor organisasjon. Målet er å bli større, mer synlig og få enda mer innflytelse i tiden fremover. Det er ikke gjort på en uke eller måned, men jeg har presentert noen ideer for arbeidsutvalget (AU) som jeg håper kan gi uttelling fremover.  Dette går på alt fra podkast, mer synlige videoer i flere kanaler, mer satsing mot ungdommer og yngre voksne – og mye mye mer. Jeg kommer ikke til å få for lite å gjøre, for å si det forsiktig.

En del av oss har nok lagt merke til at du var politisk aktiv i forbindelse med kommunevalget i høst. Hvordan påvirker det jobben din i Motvind Norge?

Motvind Norge er en partipolitisk uavhengig organisasjon. Det er veldig bra at vindkraft er en sak det er enkelt å enes om, nesten uansett partitilhørighet. Vi har aktive medlemmer fra alle de største partiene i Norge, og det er veldig bra. Personlig er jeg valgt inn i kommunestyret i Rauma kommune, og ser på det som et viktig verv i hjemkommunen. Jeg har ingen verv på fylkesnivå eller nasjonalt nivå i dette partiet, og det kommer jeg heller ikke til å ta på meg så lenge jeg er i Motvind Norge. Når det er sagt; den politiske erfaringen min kommer veldig godt med i denne jobben, så jeg ser på det som et stort pluss.

Fortell litt om deg selv, hvor du bor og sånn?

Jeg bor på småbruket jeg vokste opp på i Isfjorden, i Rauma kommune. Kompani Lauritzen har blitt spilt inn her de siste årene, så da har du sikkert sett hvor flott natur det er her – uten en eneste vindturbin i sikte. Jeg er gift med Cathrine Montero Moen og vi har to gutter på 1 og 3 år sammen. I tillegg har jeg to døtre på 11 og 13 år fra tidligere forhold. Vi er en aktiv gjeng som er glade i både idrett/friluft, dyr og musikk. I forbindelse med jobben i Motvind Norge har jeg Isfjorden som kontor og studio. Man kommer seg raskt både nord og sør herfra, og jeg er godt vant til å reise i tidligere jobber og oppdrag.

Så nå blir det fullt kjør med Motvind Norge fra 1. desember?

Ja! Nå har jeg tjuvstartet litt allerede, så jeg er godt skodd til å faktisk starte med ordentlig arbeid fra første dag. Jeg skal komme tilbake til dere med mye informasjon fremover, og ønsker det skal være lav terskel for å kontakte meg. Jeg håper å få møtt så mange som mulig frem mot sommeren.

Gaute Grøtta Grav. Foto: Privat