Buhei-campen 2021 – mot ulovlig vindkraft

Camp Buheii 6.-8. august på Nordbø gård i Kvinesdal. Herfra ser vi rett på vakre Buheii. Foto: privat, 2019


40 år etter “Aldri mer Alta” opplever vi areal- og naturforbruk som tilsvarer hele 600 Altasaker, og da bare til vindkraft. Det avdekkes stadig nye lovbrudd og innbyggere, lokalsamfunn og natur rammes i en skala som mangler historisk sidestykke – alt stikk i strid med internasjonale avtaler om naturvern, ny kunnskap om naturtap og innskjerpet straffenivå for miljøkriminalitet. Omfanget av lovbrudd og urett skjerper konfliktene for hver dag. Derfor må Stortingsvalget 2021 bli et natur- og miljøvalg.

Camp Buheii arrangeres 6. – 8. august på Nordbø mellom Netland og Risnes i Kvinesdal. Formålet er å markere nasjonal protest mot ulovlige vindkraftanlegg i Buheii, Rogaland-Agder og Norge.

Les mer om Buhei-campen og programmet her

Mange av landets store vannkraftanlegg er bygd i Rogaland og Agder. Formålet var kraftforsyning. I dag er regionen hardt rammet av kraftlobbyen og særinteresser. I tillegg til bygde og planlagte vindkraftanlegg, kommer nettet med forsterkede overføringslinjer og eksportkabler til Europa. Kartet viser vindkraftanlegg. Kart: Bård S Solem