Elektrifisering-av-sokkelen-er-en-av-årsakene-til-folkeopprøret

Elektrifisering av sokkelen er en av årsakene til folkeopprøret

Dette er et tiltak som ikke engang har en dokumentert global klimaeffekt, og som mest av alt er til for å pynte på tall.

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

3. mars 2021

Del:

For å elektrifisere oljesektoren er det tenkt at det skal bygges 130-150 vindkraftanlegg på størrelse med Haramsøya – og i tillegg like stor backup når det ikke blåser. Elektrifisering vil ha negativ effekt på det globale KLIMAREGNSKAPET, og ikke minst NATUR- og MILJØREGNSKAPET. Ill.: Bård S Solem.

Dette er et tiltak som ikke engang har en dokumentert global klimaeffekt, og som mest av alt er til for å pynte på tall. Visst er vi opprørte, dette inngår i det store opprøret mot en politikk på ville veier. Vi er opprørte over det meste som regjering og storting setter i gang – for våre midler. Vi er opprørte over maktmisbruk. Vi er opprørte over at noen overhode tenker denne tanken!

“For politikerne bidrar elektrifisering til å oppfylle Norges mål om utslippskutt. Og for oljeselskapene betyr det at de kan gjøre seg attraktive for investorer og banker.»

Oljeindustrien står for våre største utslipp. Men er det sånn at politikerne bare skal svelge rått fortellingen om at det er elektrifisering av sokkelen som er den eneste løsningen?

Norsk olje og gass etterlyser mer fakta i diskusjonen rundt elektrifisering. Men det betyr at vi må ta med alle fakta, ikke bare de som er til fordel for oljeindustrien.

Så langt er det bare Frp, med støtte fra MDG og Rødt, som har sagt tydelig fra at de ikke vil prioritere elektrifisering av sokkelen. Men vi trenger flere politikere og statsråder som stiller kritiske spørsmål til dette – før de vedtar noe som både rammer folks lommebøker, annet næringsliv og samfunnet som helhet. Og før vi får et nytt folkeopprør.

Hilde Øverbekk i Stavanger Aftenblad 2. mars 2021
Hvorfor er det ikke et folkeopprør mot elektrifisering av sokkelen?