Birgit Oline Kjerstad, 09.08.22

«Grasrotrørsler har vore viktige for å forme det norske samfunnet til alle tider»

«Grasrotrørsler har vore viktige for å forme det norske samfunnet […]

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

9. august 2022

Del:

«Grasrotrørsler har vore viktige for å forme det norske samfunnet til alle tider, og dei trengst også i vår tid», skriver Birgit Oline Kjerstad i en kommentar til det som skjedde i dag på Motvindfestivalen.

Birgit Oline Kjerstad, som tidligere ledet motstanden mot vindkraftutbygging på Haramsøya, og som nå sitter på Stortinget for SV, var tilstede da Motvindfestivalen åpnet i dag. Vi gjengir med Kjerstads tillatelse en kommentar hun har skrevet til dagens arrangement.


Tekst og foto: Birgit Oline Kjerstad


Skribenten er ansvarlig for innholdet i teksten.

Ein dag i Haugesund og ein dag saman med grasrotrørsla Motvind som oppstod som reaksjon på Nasjonal Ramme for vindkraft i 2019. «Makt og Motmakt» var tittelen på arrangementet som Motvind Tysvær [i samarbeid med Motvind Norge] stod bak. I tillegg til korte appeller var det gode innlegg frå kompetente fagpersoner som arbeider med energi og miljøspørsmål som profesjon i ulike institusjoner. Det var veldig kjekt å møte folk fysisk som eg føler eg kjenner litt fordi eg har fått lese deira tekstar og innlegg ført i pennen i samband med aktuelle vindkraftsaker.

Ingrid Fiskaa holdt appell på rådhusplassen på Motvindfestivalens første dag.

Grasrotrørsler har vore viktige for å forme det norske samfunnet til alle tider, og dei trengst også i vår tid. Eivind Salen innleia med ein glitrande energipolitisk historietime og pedagogiske forklaring av fenomenet energi. Andre innleiar var Anders Skontoft, professor ved NTNU, som mellom anna snakka om kva som er årsakene til dei høge prisane i Sør-Norge. Ståle Navrud, professor i ressursøkonomi ved NMBU, snakka om miljøkostnader ved vindkraft. Stein Lier Hansen kom også innom og hausta stor applaus for sin bodskap til forsamlinga om energi, miljø og klima.

«Lytt til folket/ NEI TIL ACER», var den tydelige beskjeden på et av bannerne på rådhusplassen i Haugesund i dag.


Kommentaren ble først publisert på Facebook-siden til Birgit Oline Kjerstad.

Nye innlegg