Rune-Haaland-Eivind-Salen-Stevning

Motvind stevner staten

Motvind Norge og mange andre skulle i dag møtt OED […]

Forfatter:

Motvind Norge

Publisert:

11. mars 2020

Del:

Motvind Norge og mange andre skulle i dag møtt OED om forbedringer i konsesjonsbehandlingen. Møtet ble avlyst, slik vi mener all vindkraftutbygging i Norge bør avlyses.

Hvis OED trodde vi ville nøye oss med «forslag til forbedringer» tok de feil. Vi har et forslag til en reell forbedring – det er å trykke på knappen stopp. Konsesjonene mangler hjemmel. De er ikke lovlige. Dette er alvorlige påstander det ikke går bare å skrive på Facebook.

Vi har en stevning å levere. På 63 sider begjærer vi at utbyggingen på Vardafjell i Sandnes er ulovlig, fordi den hviler på ugyldige vedtak, mangelfulle konsekvensutredninger, feil lovanvendelser, kort sagt: den mangler hjemmel.  Vi tar stevninga til retten. Begjæringa er skrevet av Advokatkontoret Eiden på oppdrag fra Motvind Norge.

Det tillyste møtet ble avlyst. Vi var jo kommet til Oslo, og ba Tina Bru om eget møte, sier Eivind Salen. Men nei, vi fikk ingen avtale. Motvind Norge har nå levert stevninga i skranken i regjeringskvartalet og sendt i posten til Jæren Tingrett.

Mer informasjon kommer. Følg med!

Nye innlegg