Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Vardetenning 8. mai – for vidda og Rásttigáisá

8. mai

Vidda nord for Rásttigáisá er i fare!

Vi ber deg derfor tenne en symbolsk «varde» sammen med oss som protest mot de vanvittige planene om å gjøre om vidda til en vindpark.

Fredag 8. mai vil vi oppfordre alle til å tenne et bål som protest mot planene til Davvi vindkraftverk som vil bygge et vindkraftverk nord for Rásttigáisá og dermed ødelegge hele det fantastiske området.

Det er pga koronaen ikke mulig å samle folkemengder til en stor felles vardebrenning, så derfor protesterer vi ved å ha mange små bål så mange steder som mulig i Norges land!

Uansett hvor du befinner deg, tenn et bål!

Om du er i nord eller sør, i Norge eller utlandet, om du er på vidda eller i hagen å tenner bål, er hjemme å tenner en protest i peisen eller går opp på en fjelltopp: Tenn en liten «varde» som kan brenne mot disse vanvittige planene som vil rasere noen av Norges siste store sammenhengende naturområder! Og bor du et sted der det er umulig å tenne et bål så vær kreativ, tenn et talglys!

Ta et bilde av «varden», gjerne med de som er til stede og legg bilde på vår facebookside. «Folkeaksjonen mot Davvi vindkraftverk». Vil du være ekstra kreativ så lag et ark med teksten: «Protest mot Davvi vindkraftverk» som kommer med på bilde. Hvor mange bilder av brennende små «varder» klare vi å samle?

NB! All bruk av ild forutsetter å skje i tråd med gjeldende lovverk og eventuelle bålforbud.

Suomen

Sámegillii

Detaljer

Dato:
8. mai
Kategori for Arrangement: