opprop-kultur-Tomas-Colbengtsson

Kulturoppropet – siste nytt

Tusen takk til alle som er med på Kulturoppropet Kultur mot vindkraft. Oppropet står fjellstøtt, og fjellet vokser! (Lista oppdateres puljevis.) På flere vis er dette David mot Goliat.

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

28. februar 2021

Del:

Kunstner: Tomas Colbengtson

Tusen takk til alle som er med på Kulturoppropet Kultur mot vindkraft. Oppropet står fjellstøtt, og fjellet vokser! (Lista oppdateres puljevis.) På flere vis er dette David mot Goliat. Når kulturlivet nå bruker sine stemmer er det et kor av svært ulike, likevel samstemte toner i kamp for natur- og kulturarven, mot kraftbransjens og investorenes ønsker som det politiske liv har gitt forrang. Selv om responsen i media og det politiske liv så langt har vært beskjeden, er vi overbevist om at Kulturoppropet vil ha betydning, ikke minst for mange i kulturlivet som nå vil kunne stå tydelig i.

Bli med å sponse Kulturoppropet
Kulturlivet er ingen kapitalsterk bransje som kjøper annonser og kampanjer i de største mediehusene eller med reklame på TV. Motvind Norge har heller ikke frie midler.

Vi har opprettet en Spons og oppfordrer dere til å bidra til å være med å finansiere denne kampanjen. Alle bidrag teller. (Bidrag over kr 500 kan føres som fradrag på skattemeldinga.) Du gir bidrag enkelt via Spons Kulturoppropet

Kontakten med politiske liv
Oppropet er stilet til politiske parti, og vi har sendt oppropet til alle politiske parti, stortingsgruppene og regjeringa samt til alle politiske parti, inkludert ungdomsparti, på fylkesnivå. Det er mange adresser, men så langt har vi fått kun fire svar. 

Oppslag i media
Etter at Kulturoppropet ble publisert fredag 12. februar, er det blitt omtalt i pressen på steder som har fått føle vindkraften sterkt på kroppen; Fosna-FolketNamdalsavisa (+), Fjordenes Tidende,  SágatNotis i NRK Møre og Romsdal, Hallingdølen, Nationen, Firda Tidend, Harstad Tidende, Klassekampen, 19. februar, “Kort sagt».
Det gjenstår å se hvilke redaksjoner som lager oppfølging.

Annonsering
Lørdag 20. februar helsides annonse i Klassekampen, med 333 underskrivere (dårlig lesbarhet).
Lørdag 27. februar helsides annonse med ny design, med oppropet i noe forkortet versjon og 470 navn (bekreftet pr. 25. februar). Dere finner annonsen på side 54 og i PDF versjonen av avisa. 
Vi kan følge på med annonser i andre media.

De fleste er ennå ikke spurt

Du kan sende lenke, se informasjon nederst på Kulturoppropet og be folk lese oppropet og spørre: Vil du være med? Er du kunstner eller kulturarbeider og vil være med, send e-post med navn og yrke, merket Kulturoppropet til kontakt@motvind.org 
– Del gjerne Kulturoppropet  engelsk versjon 
– Se Motvind Norge på Instagram 

Nye innlegg