motvind-ferie-fergeleie

Motvind-ferie

Denne ukeoppdateringen er skrevet på en brygge i Bremanger. I går var vi på Steinfjellet. Der SFK og BFK ønsker å bygger vindkraftanlegg i myra. Vi er på ferie nå, Motvind-ferie. Kampen fortsetter. Ferien brukes til å få sett hvilke verdier vi egentlig har å forsvare.

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

20. juli 2020

Del:

Av Styreleder, Eivind Salen

Denne ukeoppdateringen er skrevet på en brygge i Bremanger. I går var vi på Steinfjellet. Der SFK og BFK ønsker å bygger vindkraftanlegg i myra. Vi er på ferie nå, Motvind-ferie. Kampen fortsetter. Ferien brukes til å få sett hvilke verdier vi egentlig har å forsvare.

Jeg tenkte på det da jeg kjørte oppover de spektakulære fjord og fjellområdene i gamle Sogn og Fjordane, krysset Sognefjorden, så fjellene. Det er umenneskelig å ville ødelegge dette. Det er forbrytelse mot menneskeheten.

Vår natur er en del av verdensarven. Vi er skjenket noe av den vakreste i verden. Det er et enormt ansvar å ta vare på den.

Oppover dette fantastiske landet passerer vi Guleslettene. Ser Hennøy. Det er grotesk. Amerikanske BlackRock. Italienske Falck. De norske energimyndighetene har skjenket de uvurderlige naturområdene til utenlandske gigantselskap, sånn at de kan tjene penger på dem.

Det er å fylle befolkningen med Motvind.

Oppover og innover Bremangerlandet henger bannerne på tredjehvert skur. Våre venner i Miljøvernforbundet har fått trykket opp første versjon, i andre versjon står det mange, mange andre organisasjoner med. Budskapet er uansett det samme. Vi ønsker ikke at SFK og BKK skal bygge vindkraft på Bremangerlandet.

Utenom det som kan kalles ferieavviklingen, som for oss er en del av motstandskampen, så foregår det en rekke med andre ting også. Vi greide ikke å holde oss i Arbeidsutvalget, og hadde et lite telefonmøte på onsdag. Er det noe vi ikke ønsker, så er det å vinne debatten, uten å vinne kampen.

Utviklingen er enormt gledelig. Flere av våre store medier griper endelig tak i saken, og da er det – som vi ventet – lik en demning som sprekker. Vår største avis, VG, dekker Olav Rommetveit i Zephyr, som sier han er i en absurd situasjon. Det er ikke på grunn av Haramsøy, der befolkningen på riksdekkende TV gråter over å se anleggsmaskinene rulle inn, støttet av politiet, det er ikke på grunn av Tellenes, som TV2 har avdekket at eier BlackRock trikset hele inntekten bort i skatteparadis. Og heller ikke guleslettene, som jeg like over her kalt en forbrytelse mot menneskeheten. Nei, det absurde for Rommetveit, er at han ikke får ødelegge Innvordfjellet også, i Flatanger, Trøndelag.

Hvorfor slipper våre energimyndigheter selskap som dette og personer som dette inn i sårbar natur, og små lokalsamfunn?

Ingenting er enklere enn å rekruttere til Motvind. Like ved her jeg sitter, er Campingvogna til Irene Gjellestad og Ådne Njaa. De er også på Motvind-tur. For saken har de dekorert hele vogna med Motvind-banner. I bilen er så fullt av brosjyrer og effekter at det knapt var plass til Arbeidsutvalget, da vi skulle tilbake fra Steinfjellet på Bremanger, som vi hadde inspisert. De har også vært i gamle Nord-Hordaland, Masfjorden, Gulen, og hadde sterke historier å fortelle.

Vi ser av medlemstallene at turen og vervingen deres nytter. Vi blir flere. Vi blir flere og flere og flere. Og vi kommer aldri til å stoppe, før de gjør det.

God sommer! God Motvind!

Nye innlegg