Arendalsuka, energiloven er misbrukt

Om energiloven på Arendalsuka

Hvorfor er strømprisene ute av kontroll? Motvind Norge arrangerer onsdag […]

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

15. august 2022

Del:

Hvorfor er strømprisene ute av kontroll? Motvind Norge arrangerer onsdag 17. august et seminar om energiloven på Arendalsuka, i Barrique øl- og vinstue, fra klokken 14. Møt opp og lær mer om hvordan dagens kraftmarked fungerer!

Se opptak av seminaret her:

Vi har ingen kraftkrise, men en strømpriskrise og en naturkrise! Det har vi fordi dagens kraftmarked fungerer stikk i strid med intensjonene bak energiloven. Resultatet er at strømprisene er ute av kontroll, forsyningssikkerheten for strøm er sterkt svekket og vår natur forbrukes til industriformål i et tempo vi aldri har sett maken til. Vi vet nok til å handle – nå. Hvordan løser vi denne natur- og strømpriskrisen og tar tilbake kontrollen over kraftsystemet vårt?

 

Kraftbransjen og velmenende politikere hevder at mer vindkraft vil redusere strømprisene. Det stemmer ikke. Hverken strømpriskrisen eller naturkrisen kan løses med naturraserende vindkraft. Det er vanskelig å løse et problem uten å forstå hvordan det oppstod: Hvordan, og hvorfor, kom ett av verdens reneste, mest bærekraftige og velfungerende kraftsystem ut av kontroll? Hvem har ansvaret for det?

Dette er noen av spørsmålene Motvind Norge vil løfte frem onsdag 17. august fra klokken 14, i Barrique øl- og vinstue. Velkommen!