image-11

Romjulsro

Av styreleder Eivind Salen De siste par årene har vi […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

27. desember 2020

Del:

Av styreleder Eivind Salen

De siste par årene har vi blitt kjent med hverandre. Det er snakk om flere hundre, flere tusen, mennesker, som ikke kjente hverandre fra før, men som nå er nettverk.

Det er de vondeste årene vi har hatt. Jeg kan være personlig, jeg kjører rundt i vintermørket på Nord-Jæren, og det er alltid et rødt blinkende vindkraftverk i horisonten. Det blir ikke ordentlig fredelig jul, når det er slik. De har tatt fra oss det kjæreste vi har, naturen.

Den er verdt å kjempe for.

Og så er det så gledelig, at det er så utrolig lett å samle folk i denne kampen. Det er så lett å få budskapet inn. Det er så mange som leser og hører og nikker, «jeg også har det slik». Det er fellesskap. Det viktigste å ha i et samfunn, selve essensen.

Denne julen, denne desembermåned, har hjertet vist seg frem som symbol. Det tente hjertet, av mennesker samlet i felles sak, og med hver sin fakkel.

Det begynte på Haramsøya. Så fikk de det til på Vestlandet, så kom det et fakkelhjerte fra Tysvær. Og så er det bare å samle seg sammen, og stå i saken, flere steder.

Kraften i dette er uovervinnelig. Det finnes ingen kommunikasjonsstrategi mot det sanne og ekte. For politikerne, blir det pinlig når de forsøker, og snakker om «rettssamfunn», om «følelser» og om «oss her inne, de der ute».

Jeg vil invitere politikerne til å stå sammen med oss i hjertene. Det er her det er varmt og godt. 

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har stilt opp, hver eneste en, om de har gjort lite, eller mye. Det er forferdelig vondt å se naturen bli ødelagt i det tempo det skjer foran øynene våre, og helt uutholdelig er måten det skjer på, men det lindrer og inspirerer at så mange er villige til å gjøre så mye i kampen for å få dette stoppet. Hjertelig tusen takk til alle!

Nå er det romjulsro. Det er å samle tanker, og lade batteriene, det er å være sammen med sine nærmeste, og finne inspirasjon der hver og en av oss finner den. Så er det å gi vindkraften Motvind, og sørge for at 2021 blir et godt år. Det vil kreve enormt, men så er vi også enorme, fantastiske mennesker i felles sak.

Samlet i hjertene. Det blir ikke sterkere. Takk for alt du gir!

Nye innlegg