rune bært

Sivil motstand på Haramsøya

Tirsdag 15. september klokken 12.01 ble Motvinds Rune Haaland arrestert […]

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

15. september 2020

Del:

Tirsdag 15. september klokken 12.01 ble Motvinds Rune Haaland arrestert og båret inn i en politibil på Haramsøya sammen med to andre naturvernere. Haaland fylte 60 år i april og tar den ekstra ferieuka si på Haramsøya. Han oppfordrer nå alle til å bli med som medlem og fast giver i Motvind, og delta aktivt i beskyttelse av natur og biomangfold.


«Vi manglet bare en person på den fergen. Denne dagen har vist betydningen av én mann eller kvinne. Det er lett å tenke at andre vil påta seg oppgaven, men det finnes ikke noe mer inspirerende enn de som stiller seg i frontlinjen, setter seg ned, og nekter å flytte på seg! I dette tilfellet, en koselig dag med kaffe og smågodt på en ferge»

Aksjonen ble iverksatt etter at det ikke lyktes å hindre et kjøretøy fullastet med sprengstoff i å komme om bord i en av de to fergene som brukes til å frakte kjøretøy og passasjerer til Haramsøya. Sprengstoffet skal brukes til å fortsette anleggsarbeidet til vindkraftverket. Motvind-medlemmer fra Ålesund stilte opp og ble fordelt på de to fergene. Regelverket er slik at det ikke kan tas om bord kjøretøy med sprengstoff hvis det er mer enn 12 passasjerer på ferga. På den ene ferga var det kun 12 personer, dette førte til at sprengstoff kunne transporteres. På den andre ble det gjort forsøk på å få sprengstoffet om bord, men der var det over 15 personer. To kanselleringer gjorde at den ene fergen ikke ble fyllt opp. Det lagres ikke sprengstoff på øya, så Stangeland Maskin er avhengig av daglig innførsel av sprengstoff. Hvis vi lykkes med å hindre disse transportene vil anleggsarbeidet bli kraftig forsinket.

Aksjonene fortsetter i morgen tidlig og torsdag, og vi må da ha minst 13 personer per ferge for å være sikre at sprengstoffet blir værende på landsiden. De av våre medlemmer som vil være med på å hindre rasering av naturen på Haramsøya bes møte opp på fergeleie Skjeltene klokken 07.00 i morgen, onsdag 16. september. Aksjonene fortsetter.

Nye innlegg