Statnett tar feil om vindkraft

I denne videoen gir Gaute Grøtta Grav en innføring i […]

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

2. mars 2024

Del:

I denne videoen gir Gaute Grøtta Grav en innføring i hvorfor Hilde Tonne i Statnett tar feil når hun mener vindkraft er en smart idé i Norge. Du vil forstå at Norge ikke går mot et kraftunderskudd – så lenge vi ikke gir bort vannkraften vår til Europa og ukritisk sier ja til «industri» som kryptovaluta, datafabrikker og annet i samme sjanger her til lands.

Vi viser at konsernsjef i Statnett, Hilde Tonne, kommer med faktafeil når hun i intervju med Nettavisen forleden sier at utenlandskablene er «importkabler». Vi eksporterer mye mer strøm enn vi får tilbake. Dette går utover strømprisene i Norge.

Du får innsyn i hvorfor uregulerbar kraft som sol- og vindkraft gir uforutsigbare priser i kraftmarkedet, og hvorfor kraftselskapene tjener mest på å tømme vannmagasinene sine. Og vi ser på industrihistorien til Norge de siste 100 åra, hvorfor vi er det landet i verden som er mest avhengig av stabil, rimelig strøm – og hvorfor vindkraft ikke hjelper på dette.

Vi håper videoen er opplysende!

Research/grafikk: Eivind Salen

Om du vil støtte oss i kampen mot vindkraft, setter vi stor pris på ditt medlemskap. Det koster 250 kr, og både registrering og betaling går raskt via Vipps eller kort på www.motvind.org/bli-medlem/


Intervjuet Stavrum og Eikeland gjorde med Hilde Tonne kan du se hos Nettavisen.