crypto-blog-featured-image1

Store bokstaver

Forrige uke var det små bokstaver. Denne uken er det […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

16. februar 2020

Del:

Forrige uke var det små bokstaver. Denne uken er det store.

Det er lett for dem når de hamrer løs på oss med alle kreftene og ressursene de har, mens vi forsøker å stable oss på beina. Nå har de fyrt av storkanonene sine, og har ikke så mye igjen, mens vi står oppreist.

Nettsiden er på plass. Nytt medlemssystem er på plass. Folk kan melde seg rett inn, trykk på Bli Medlem, betal straks på Vipps. Det kan gjøres ute på gaten, eller inne i stuen, der man rekrutterer. Til uken blir det mulig å betale også med kort. Og vi får sendt ut giroen til de som allerede er medlemmer, og skal betale for 2020. Her er vi.

Det at vi har fått det administrative på plass, betyr at vi kan frigjøre ressurser til å arbeide med sakene. Det skal de få merke. Vi gleder oss.

Vi er i mot vindkraftutbyggingen som den foregår i Norge, og har ganske gode argumenter for hvorfor. De som støtter denne utbyggingen, er i mot oss. De kaller oss forskjellige ting. De mener det er noe i veien med oss.

Det toppet seg i en kommentar i Dagsavisen fredag, der vi rett og slett ble kalt ytre høyre med en god del av det som følger med det. Sjelden har jeg følt meg så lite truffet av å bli utskjelt. Prøv igjen, ærede kommentator, sikt bedre. Vi er vanlige folk med en ærlig sak, slik vi liker det her i landet.

Det ble skrevet i denne kommentaren at vindkraften måtte legge igjen mer penger i lokalsamfunnet, slik kostebinderiet er blitt enige om at man skal gjøre det. Tør jeg minne om at gigantiske BlackRock akkurat nå har gjort advokatmat av noen skarve hundretusener fra eller til for knøttlille Sokndal kommune. Det dreier seg om forståelsen av avtalen de har, Sokndal få ikke pengene de mener de har krav på, og BlackRock løser ikke med dialog, men med skarpskodde, skamdyre advokater.

Direktøren i Blackrock, Laurence D. Fink, dro inn rause 250 millioner i lønn i 2018. Skal disse her liksom legge igjen mer penger i kommunene, er det det vi skal tro?

Det siste tallet fra NVE sier norske strømbrukere skal betale 40 milliarder kroner i avgift gjennom Grønne sertifikater frem til 2035. Det er den siste beregningen NVE har gjort. Disse pengene går i lommen til Larry Fink, som han kalles, og andre skamrike direktører og investorer i utenlandske fond, og i norske spekulant- og konsulentselskap. Vi kan jo spørre våre politikere fra alle parti, om dette er en politikk de vil stå for: Skattlegge vanlige folk for at multimillionærer skal få ekstra inntekt? Oppfølgingsspørsmålet er om de da tror de har sjanse for å bli gjenvalgt?

Vi har en god sak. Men vi har dårlig tid. Derfor trenger vi mange medlemmer raskt, og vi trenger mange til å arbeide for oss gjennom å rekruttere og å yte frivillig innsats.

I går var vi i Haugesund, Kristiansand og Finnmark, av det jeg fikk med meg. Kanskje var vi flere steder også? Det kan godt skje flere ting enn vi klarer å holde styr på, så lenge folk er muntre og glade, og sprer budskapet på en måte som gjør at det blir komisk når vi blir kalt ytre høyre. Når vi er mange, så blir det bedre. Den lokale motstanden ytes best lokalt. Husk det! Det er viktig.

Jeg for min del var på møter tirsdag, onsdag og torsdag. Det slo gnister av alle. Lørdag reiste jeg til Haugesund, for å være med i markeringen mot anleggene i Tysvær. Vi må vises i gatebildet, og nå ut til flere enn de som leser Facebook. Vi har en sterk sak, og må bare nå ut med den.

Ja, så har vi vidundermiddelet. Sette folk sammen, med ulik kunnskap og kompetanse, fra rundt omkring i landet. Dette gir resultater. Vi snakker med mange, og ser at hvis den snakker med den, så vil det skje ting. Det er oppsiktsvekkende opplysninger vi graver frem, og vi serverer dem krystallklart i høringsuttalelser og klager. Og vi står klare med Elden-advokatene hvis det ikke blir ordnet opp byråkratisk og politisk.

Hvis det blir en utholdenhetskonkurranse om hvem som blunker først, skal de vite at Motvind blunker aldri. Vi spiller ikke poker med dårlige kort. Vi gjør det enkelt for dem. Viser dem kortene våre, viser dem kortene deres. Vi vinner dette spillet. Så kan jo dere velge innsatsen, om dere vil tape litt, eller enormt.

Bli med i Motvind. Eller som det heter nå, med store bokstaver: MOTVIND. Vi blir større nå. Vi er her. Og vokser.

Bli med.