uken-i-motvind-uke-35-eivind-salen

Tempo

Vi må arbeide raskt nå. Det er vår vei det går. I stor fart og med voldsom kraft. Men vi er Motvind. Vi kan alltid øke på.

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

30. august 2020

Del:

Av Styreleder Eivind Salen

Vi må arbeide raskt nå. Det er vår vei det går. I stor fart og med voldsom kraft. Men vi er Motvind. Vi kan alltid øke på.

Denne uken gikk det ut utlysninger på to stillinger i Motvind Norge. De kan søkes, de er betalt, og de ligger her:  https://motvind.org/motvind-norge-oker-vindstyrken/

Denne uken ble Hans Petter Thue arrestert på Haramsøya, mens han stod på sin egen grunn. Finnes det andre eksempler på dette i Norgeshistorien?

Noen medier spør oss om ikke vindkraftmotstanden kan komme ut av kontroll. Det er vindkraften som er ute av kontroll, ikke vi.

De annonserte oppstart på Stadtlandet. Utbygger er Falck Renewables, fra Italia. Søk på Falck Renewables + Mafia, og se hva som skjer. Reis til Stadtlandet til uken, og se hva som skjer. Du skulle ikke tro det var mulig, den praktfulle, helt uvurderlige halvøya.

Men dette er vindkraften. De ødelegger den for 0,06 TWh.

På Vardafjell står turbinene oppe. På Frøya monteres de i dette øyeblikk, mens Frøyas innbyggere blir jaget og bøtelagt, og må gjennom rettssystemet for å forsvare sine rettigheter, bare for å oppleve at i møte med vindkraften, har ikke vanlige mennesker og har ikke naturen rettigheter.

Det er sterke ord, men de er i behold. Alt blir satt til side. Alle hensyn, alt. I Flekkefjord søker Norsk Vind om statlig arealplan gjennom byens sentrum. Det er vindkraften, et par stk inne hos OED sitter nå og bestemmer dette her, og sier de ja, dette skal Norsk Vind ha for å ødelegge Skorveheia, og selge det videre, ja, da vil også politiet være pliktig til å forfølge og bøtelegge innbyggere i Flekkefjord som stiller seg i veien i sine egne gater.

Dette er vindkraften. Den møter selvfølgelig stor motstand. Vi har et enstemmig Storting med oss nå. De vil at konsesjonene skal gjennomgås, og at ingen skal få frist utover 2021. Vindkraften lytter ikke. På Faurefjell søkte Norsk Vind om utsatt frist likevel, samme på Øyfjellet, der svenske Eolus har søkt, og i Oddeheia Bjelkeberget i Birkenes, lever folk i frykt, for at utbygger vil starte uansett.

Motstanden ute av kontroll? Prøv igjen, ærede medier.

Motstanden har per nå 92 underskrifter av ordførere som har fått mer enn nok av at sentralmakten overkjører distriktene. Denne uken var partileder Slagsvold Vedum i SP på Vestlandet, og Lysebakken i SV i Rogaland, for å høre om vindkraften. Begge har klar melding ut.

De får et forsprang på andre partier og partiledere som bare sitter og fomler. Lokale medlemmer i regjeringspartiene må rive seg i håret, hva som skjer i Høyre, Venstre og KRF. «Jeg elsker vindmøller», sier Heidi Marie Lundby, trygt plassert i Oslo, og aldri noensinne har hun og de andre etterplaprerne etter NORWEA vært og sett og snakket med de som er berørt.

Vi i Motvind viser frem. Vi har den norske, ikke den italienske oppfattelsen av tempo. Vi er alle steder, på alle saker, vi skaper begeistring, vi skaper engasjement, vi gjør alt det en tafatt regjering ikke får til.

Og vi gjør det fort. Og vi gjør det mektig. Overalt. Vi er motvind. Tempo!

Nye innlegg