Motvind Banner rødt blødt oransje
Eivind Salen Stadlandet

Uke 29 Motvind for fulle seil!

Av Styreleder Eivind Salen Det drar seg til mot valget. […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

26. juli 2021

Del:

Av Styreleder Eivind Salen

Det drar seg til mot valget. Regjeringspartiene og de viktigste opposisjonspartiene har en vindkraftpolitikk og energipolitikk som står stikk i strid med det folk ønsker og landet trenger. Det er nødt til å bli Motvind.

De pakker inn ordene på en litt annen måte. Men vi er trenet til å se rett gjennom dem. Statsraad Lehmkuhl seiler langsomt gjennom landet, og NRK filmer omhyggelig alt som ikke er kontroversielt. Vi bor her, og ser det.

Det går ikke å bygge vindkraft som samtidig ivaretar natur på en hensynsfull måte. Det går ikke å bygge i boligområder, det går på bekostning av folkehelse, livskvalitet og eiendomsverdien til de som bor der. Og det lar seg ikke så godt gjøre å bygge i industriområder heller, noe Lutelandet i Fjaler og Gismarvik i Tysvær er utmerkede eksempler på.

Begge utbyggingene setter sinnene i kok til alle som vet hva det er, og det begynner etter hvert å bli veldig, veldig mange.

I panikk forsøker kraftbransjen og andre næringsinteresser å presse gjennom flest mulig datasenter, hydrogenfabrikker og batterifabrikker før også den bløffen blir tilstrekkelig avslørt. Ikke alle de tre er like unyttige, men måten det blir gjort på, hvor de blir plassert og hvem som blir rike er godt beslektet med vindkraftsaken vi alle jobber mot. Det er en politikk der våre representanter legger til rette for andre enn oss de skal representere. De tar verdier fra fellesskapet, og gir til de som har mest fra før.

Derfor Motvind.

Denne uken er det ferie i det offentlige, så det var lite som kom derfra. Men folkebevegelsen Motvind Norge var likevel sedvanlig aktive i å planlegge kommende arrangement, holde banneraksjoner og spre det glade budskap. Vi har mer enn nok energi. Vi trenger ikke vindkraft. Vi er Motvind Norge, og vi stopper det.

*

Vi har vervekampanje: https://motvind.org/hjelp-oss-med-a-skaffe-enda-flere-medlemmer-i-motvind-norge/

og innsamlingsaksjon: https://innsamling360.no/innsamling/vis/93/

Pengene går til sommeraktiviteten frem mot valget. Bli med!