Motvind Sjonfjellet. Kunstverk
Stilleben Motvind Sjonfjellet

Uke 30 Sommervind!

Av styreleder Eivind Salen Det er sommer over hele landet. […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

2. august 2021

Del:

Av styreleder Eivind Salen

Det er sommer over hele landet. Mulighetene for utenlandstur er begrenset, så flere enn vanlig tilbringer ferien innenlands. Flere enn vanlig ser.

Gjennom sommeren har det vært høring på et forslag om å innføre en avgift på landbasert vindkraft. Avgiften kan kanskje ses på som et siste i en lang rekke forsøk, på å kunne dempe motstanden og fortsette med vindkraftutbygging.

Det trengs ikke. Motvind Norge har med vår motmelding vist at det ikke trengs en eneste vindturbin i norsk natur for å møte energibehovene i 2050.

Dette er også vår melding inn til høringen, og til våre energimyndigheter og politikere generelt. Vindkraften er uønsket og unødvendig. Den gir oss flere problemer enn den løser, den gjør større skade enn nytte. Den er et energipolitisk blindspor det haster å komme vekk fra.

Siden det er så viktig, og gjelder så intenst, så er det tusenvis og titusenvis som er villig til å bruke fritiden sin og annet de har å bidra med på å hjelpe oss i kampen. Det er dette som er folkebevegelsen. Den er uimotståelig.

Statsraad Lehmkuhl seiler langs norskekysten, og kan ikke lenger unngå å se at det er vindkraft og Motvind. Det nytter ikke å feie en folkebevegelse under teppet, eller bestandig snu kamera en annen vei.

I Trondheim var det arrangement i regi av Adresse-avisa. Temaet var vindkraft og rettferdighet. Motvind-bevegelsen merktes ikke så godt i panelet, som i publikum. Budskapet må uansett frem. Utbygging av vindkraft er det stikk motsatte av rettferdighet. Glimrende illustrert i paneldebatten til Adressa, der den unge sørsamiske kvinnen Maja Kristine Jåma kunne fortelle hva vindkraftutbyggingen på Fosen hadde gjort med henne og reindriftsfamilien hun kommer fra, og hvor hun og resten av reinbeitedistriktet har den norske stat som motpart når saken nå kommer opp i høyestrett.

Noen tjener titalls og hundretalls millioner på dette. Noen mister leveområdet og livsgrunnlaget. Rettferdig?

I Nesna i Nordland kom partileder Trygve Slagsvold Vedum inn med Hurtigruta. Også han fikk møte det tydelige budskapet fra Motvind Sjonfjellet, og det i form av den reneste kunstutstillingen! Dette er også noe av kraften i folkebevegelsen, det er uante ressurser i den.

Over hele landet går banneraksjonene sin gang i smått og stort. Det er en ide utviklet over tid, og med mange sentrale ildsjeler som har holdt ideen oppe. Nå har reisende langs alle landets veier muligheten til å se det glade budskap på kjøreturen sin. Nei til vindkraft, Ja til natur, ja til Folkehelse, ja til Demokrati, ja til Rettferdighet, ja til det aller, aller meste!

Det blåser en deilig sommervind. Bli med!

Bli medlem

Støtt oss!

Nye innlegg