IMG_20210629_160334

Motvind på Stad: Storstilt markering i Leikanger mot Okla vindkraftverk

Av Styreleder Eivind Salen Det er mange horrible vindkraftutbygginger som […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

1. juli 2021

Del:

Av Styreleder Eivind Salen

Motvind på Stadlandet

Det er mange horrible vindkraftutbygginger som nå rir landet vårt, men verstingen er kanskje Stadlandet. For fem turbiners skyld skal hele dette ikoniske landskapet ødelegges. Tirsdag 28 juni trommet Motvind Norge inn til markering i Leikanger, for å vise at vi ikke aksepterer galskapen og at kampen ikke er slutt før den er vunnet.

Motvind på Stadlandet

På et øyeblikk klarte vi å fylle sentrum.

Det var tilreisende fra Flatanger i nord til Sandnes i sør, bystyremedlem Heidi Bjerga (SV) fra Sandnes var tilfeldigvis i området, og stod sammen med oss og markerte med plakater. Lokalt kom Stortingskandidat Geir Oldeide fra Rødt, og Ronald og William Dalsbø fra KRF. Alle disse tre holdt også appeller. Rødt var som vanlig klare og tydelige mot vindkraft, mens det var herlig endelig å se også politikere fra KRF stå sammen med oss. Det trengs noe så inderlig, ikke minst for partiet selv, som har vært uhyggelig tause og usynlige i vindkraftspørsmålet.

Motvind Sørvest på Stadlandet

Andre som holdt appeller var Sveinulf Vågene, Torbjørn Lindseth og Eivind Salen fra Motvind Norge.

Etter appellene gikk turen opp til fjellet og anleggsområdet for befaring. Det er en sterk opplevelse, først å høre hvor vill denne utbyggingen er, og så gå opp og se at den allikevel er en realitet.

Ungdom Stadlandet, Leikanger sentrum

Motvind Norges appeller

Sveinulf Vågene

Torbjørn Lindseth

Eivind Salen

Bilde av publikum

Motvind på Stadlandet