Tysvær-5

Påskeaksjonen – godt mottatt av påsketurister

Motvind Norges påskeaksjoner ble en skikkelig “starstruck”, både for deltakerne og for tusener av påsketurister. Onsdag 31. mars var mange motvindere ute og hilste påsketuristene god tur til fjells, med banner og plakater, smil og vink.

Forfatter:

Motvind Norge

Kategorier:

Publisert:

3. april 2021

Del:

Motvind Norges påskeaksjoner ble en skikkelig opptur, både for deltakerne og for tusener av påsketurister. Onsdag 31. mars var mange motvindfolk ute og hilste påsketuristene god tur til fjells, med banner og plakater, smil og vink. Bilister og trailersjåfører vinket tilbake, viste tommel opp, smilte og tutet. Vi har fått meldinger om at bannerne gir håp og gode følelser. Responsen var overraskende og overveldende.

Her er rapporter fra noen av årets påskeaksjoner.

Setesdalen – i Evje og langs E9. Hvert år reiser 25 000 gjennom Setesdal til vintersportssteder og hytteområder i påskeutfarten. Evje er et knutepunkt i indre Agder og her hadde Motvind Sørvest og Nei til vindkraft i Setesdal en markering onsdag før skjærtorsdag sammen med samarbeidspartnere.

Det var lansering av den helt ferske brosjyren “NEI til vindkraft i Setesdal og omegn” utgitt av Motvind Norge, Naturvernforbundet Agder, Miljøvernforbundet, La naturen leve, Norges jeger- og fiskerforening og Turistforeningen. De fleste organisasjonene var tilstede og holdt appeller sammen med representanter fra to kommunene samt Agder SV. En hubro og en rev lagde ablegøyer for barna og delte ut brosjyrer. Dream Team-bussen, Motvind-campingvogna og Motvindsangen vekker oppsikt i bygdenorge. Det var montert banner langs R9 og veiene til de store hytteområdene i Bortelid (Fv 3788), Brokke og Hovden.

Mange motvindveteraner fortalte om vindindustriens destruktive konsekvenser til alle som ville høre. Alt i alt – arrangørene var storfornøyde med oppmøtet. Markeringa var godkjent av kommunen og politiet varslet, statlige corona-regler ble fulgt og munnbind delt ut.

Oslo. Banner og plakater fredag 26. – tirsdag 30. mars. Banner på brua over E18 før Sandvika var synlig for de som kjører sørover fra Oslo og de som skal ta E16 over Sollihøgda. Banner på gangbrua på Sollihøgda og plakaten om «Stopp raseringen av Haramsøya».

Masfjorden og Gulen. Kyststamvegen E39 mellom Bergen og Trondheim går gjennom kommunene Alver, Masfjorden og Gulen der det er planlagt 750 vindturbiner, 650 km anleggsveg og 2000 da oppstillingsareal i Stølsheimen – Bjørn West-fjella. Her aksjonerte Folk For Fjella i lag med Motvind Norge og Nei Til Vindkraft, ved E39 Oppedal ferjekai i Gulen og i Matre i Masfjorden og ved Fv 5442 mellom Matre i Masfjorden og Stordalen der det er ca. 400 hytter.

Tysvær Haugesund. Påsketuristene på E39 ble vinka god tur til fjells, og mer enn 90% vinka tilbake og viste tommel opp. Utfarten ble dekket slik:
E134 Aksdal og Skjold – utfarten fra Haugesund mot Oslo 
Frakkagjerd i Tysvær (1 mil øst for Haugesund), Solheim i Skjold og Ølen i Vindafjord
E39 Austre Bokn og Mjåsund
Arsvågen ferjekai på Bokn, Mjåsund i Tysvær og Alvestadkroken på Vestre Bokn

Runde. Denne påska kunne alle endelig nyte Runde med fuglene, naturen og havet fullt ut. Ved vegen opp på fjellet delte “Runde mot Havsul I” ut brosjyrer og snakka med alle på tur opp og ned fjellet. Campingplassen delte også brosjyrer til gjestene sine.

Stjørdal. Den nystarta gruppa Nei til vindkraft i Stjørdal stilte med bannere fra vegbruene ved Kvithammer E6 nord og sør og i Stjørdal sentrum sørgående E14. 

Sirdal. Banner montert langs innfartsvegene Fv 450 og Fv 42.

Bli med i kampen for natur, folkehelse og rettsvern. Bli med i Motvind Norge. GOD PÅSKE!