Gudbrandsfjellet, Tysvær
Hildegunn Flengstad – vei Tysvær

Uke 28 Full Motvind i hele landet!

Av Styreleder Eivind Salen Banneraksjonen har tatt helt av! Vi […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

18. juli 2021

Del:

Av Styreleder Eivind Salen

Banneraksjonen har tatt helt av! Vi sender ut flere bannere enn vi har, og er nødt til å skaffe oss flere. Vi i Motvind Norge bruker ikke lang tid på å vurdere om vi skal ha aktivitet eller ikke, og er det en hindring langs veien overvinner vi hindringen.

Det er helt utrolig viktig at vi nå besøker anleggene og naboene, og dokumenterer ødeleggelsene energimyndighetene vil dysse ned. Energimyndighetene Norges Vassdrag og Energidirektorat (NVE) og Olje- og Energidepartementet (OED) med vindkraftseksjonene der er til skam for hele landet og for hele den øvrige forvaltningen, og det er en skam at de i så lang tid har fått slippe unna med det.

I Nord-Odal, Øyfjellet, Haramsøya, Stadlandet, Tysvær, Buheii og alle de andre stedene får de ikke bygge i fred. Vi er der og dokumenterer, helt opp til valget. Dette er resultatet av politikken man fører. Dette er konsekvensen av handlingslammelse. Vi har her en folkebevegelse som krever endring.

En folkebevegelse er ingenting så lenge hver enkelt sitter inne i stuene sine, vi må ut og vise oss frem. Her er bannerstafetten, som har sitt utspring i vitale Motvind Innlandet, helt glimrende. Ideen går ut på å stille glade mennesker med det glade budskap opp langs veien der folk kjører, vifte med flagg og smile inn «Nei til vindkraft», «Ja til natur og folkehelse».

Vi trenger flere bannere og flere ressurser til markeringene, og har derfor startet en innsamlingsaksjon vi gjerne vil ha fylt opp. Hvis det ikke er så enkelt å delta selv, er dette en fin måte å delta i kampen på. Gi en slant du har råd til å avse. Den vil gjøre god nytte for seg, og være mye mindre enn pengene du må avse i økte strømregninger og nettleie og subsidier etter den katastrofale vindkraftutbyggingen som nå ødelegger landet vårt.

https://innsamling360.no/innsamling/vis/93/

Motvind Norge hadde ikke vært oss selv om vi ikke hadde vært hyperaktive også i arbeidet som foregår med dokument og PC, klager, høringer og innspill. Vi fikk inn en liten seier for våre søte naboer i øst, da vi etter initiativ fra Bente Rudberg i La Naturen Leve leverte klage på frist for høringsuttalelser til vindkraftverk ved Röknölen i Torsby kommune. Dette er Finnskogen, på svensk side, og det er vår egen rasende rikmann Fred Olsen som vil ødelegge den med 57 vindturbiner på 279 meters høyde. Er det rart vi vil stoppe dem?

14. juli kom vedtaket om at fristen er forlenget til 1. september, og at Miljødirektoratet må ha sin høringsuttalelse inn senest 27.08.2021 for å nå fristen til Naturvådsverket i Sverige. Motvind Norge og Motvind Innlandet er på saken.

Hjemme hos oss selv fikk vi positivt vedtak i saken om Gismarvik, rett etter at statsmakten med OED hadde demonstrert hvor skakkjørt energimyndighetene er her i landet ved å utsette fristen for når en løsning med radarstyrt lys skal være på plass. Fristen blir utsatt til to år etter at turbinene er montert og anlegget i drift, sånn at vilkåret i konsesjonen ikke er på plass i det den blir realisert. Luftfartstilsynet forvalter sin myndighet og sitt samfunnsoppdrag som de skal, og gir ikke tillatelse til en løsning det ikke er dekning for.

Når det gjelder Folkehelse, har også Energimyndighetene med NVE og OED gått langt ut over sitt mandat og sin hjemmel, og gjort vurderinger og tatt avgjørelse uten kompetanse. Motvind Norge har opprettet en helsegruppe, for å koordinere arbeidet med å få skikk på dette. Og det er resultatet av dette arbeidet som nå har gitt et positivt vedtak hos Statsforvalteren i Rogaland. Tysvær kommune har krevd konsekvensutredning for folkehelse, utbygger Solvind har nektet, og henvist til de skjødesløse Energimyndighetene som fortsetter ferden mot stupet uten ratt og bremser, der er folkehelse to normtall for støy og skyggekast. Nå skal konsekvensene for folkehelse vurderes av fagfolk, og etter en samlet og helhetlig vurdering.

Katastrofen er at turbinene monteres og starter sitt skadeverk før utredningen blir gjort. Hvordan våger partiene som støtter denne politikken stille til valg?

Vi er Motvind Norge. Vi stopper vindkraft. Vi trenger medlemmer og vi trenger frivillige og vi trenger penger. Gi der du kan, støtt vervekampanjen og innsamlingsaksjonen, bli med på markeringene og banneraksjonene, vis din motstand, vær Motvind.