haramsoya-siste-galleri-4

Ekte

Av Styreleder, Eivind Salen Vi vinner. Denne uken har det […]

Forfatter:

Eivind Salen

Kategorier:

Publisert:

31. mai 2020

Del:

Av Styreleder, Eivind Salen

Vi vinner. Denne uken har det strømmen inn med nye medlemmer i hundretalls. Denne uken har folk vært hyperaktive, i alle deler av vår herlige og kaotiske organisasjon av helt vanlige mennesker. Vi vinner, fordi vi er ekte.

Haramsøy står lokale folk og ser digre maskiner av jern med tvang rulle inn fra fergen som setter dem i land. Rikspressen kaller dem «aksjonister» og «demonstranter», men folk ser selvsagt at dette er mennesker som vil forsvare hjemmene sine. Det kunne vært oss.

Det var ungdomsskoleelever som stod der. De skal vokse opp på denne øya. Bildene av dem er sterke. Den eldre generasjon skal overlevere gården i bedre stand enn den ble overtatt. Det sitter i oss. Vi vil ikke gi dem en ødelagt fremtid.

Birgit Oline Kjerstad. Hun er ekte. Det er et savn i vår tid, da alt skal være så tilgjort og vellykket, og poenget er hvordan man blir oppfattet, ikke hva man er. Birgit vil bare forsvare øya si. Og kan si setninger som «lyden av bølgeskvulp mot sjøkanten betyr mye for meg».

Det er sterkt.

Mot henne står Olav Rommetveit, i Zephyr. Han er striglet, innstudert, et rent PR-produkt. Han har pugget talepunktene han skal si, og lirer dem av seg. Man kan lure på om hjernen er koblet til, man kan vite hjertet ikke er det.

Han snakker om «demokrati» og «lov», «demokratiske prosesser» og «gyldig konsesjon». Det styrker vår sak, for det er en stygg løgn, og alle vet det. Dessuten betyr disse begrepene noe for oss. Vi vil kjempe for disse verdiene. Vi vil aldri bruke dem som talepunkt, fordi det er «strategisk lurt», vi vil bare bruke dem med innhold. Det vrir seg i oss, når noen bruker sånne flotte begrep, når den egentlige og synlige hensikten til sist er å tjene penger.

Vi kan ikke godta det. Styremøte mandag og tirsdag, hadde vi, brev er sendt til NVE, OED og til NRK, brev og telefoner er tatt til Sandnes kommune, Nord-Odal, naboer er ringt og besøkt, saker er fulgt opp og purret på, små detaljer i vedtak er påklagd, vi har skrevet til politiet, og hatt møter med politiet. Vi har vært foran Stortinget, vi har vært foran den tyske ambassade til Andmyran var reddet, og vi har vært på veier og i terrenget flere steder Tysvær, Nord-Odal, Buheii, Haramsøy, med mer. Alt er så mye enklere når vi er så mange, og de mange er villige til å gjøre så mye. Folk har jobbet fra morgen til kveld, og utover natten, og grytidlig igjen neste dag.

Fordi det er så viktig. Jeg har bare skrevet en brøkdel av hva vi har gjort. Selvfølgelig gjør vi det. Og selvfølgelig vinner vi. Denne uken tror jeg de skjønner det selv. Ingen demokratisk regjering kan over tid bruke politimakt for å få gjennom sine vedtak. De vil møte Motvind.

Pussig de ikke har reist og besøkt disse stedene selv, våre politikere, de ville oppleve gleden og styrken i å stå sammen om noe sant, og ekte. Stå sammen i Motvind.

Denne uken var vår.

Nye innlegg